Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

 


Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από καιρό» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το PKK, -προσθέτοντας ότι έγινε για να σταλούν «προειδοποιήσεις και μηνύματα κατά των γενοκτονικών πρακτικών, των σφαγών και των πρακτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση».

Δύο ένοπλοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα, που έπεσαν επίσης νεκροί- πραγματοποίησαν την επίθεση την Τετάρτη, με αυτόματα τυφέκια και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας.

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Την Πέμπτη, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, πρόκειται για τα μέλη του PKK Μινέ Σεβτσίν Αλτσιτσέκ και τον Αλί Ορέκ.

Οι τουρκικές αρχές απέδιδαν την επίθεση στο PKK, πριν την επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Τουρκικές επιδρομές σε θέσεις του PKK

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε θέσεις του PKK στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο σήμερα για 27 άμαχους νεκρούς.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια

Μετά την αιματηρή επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας θα έχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικότερα, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια αυξήθηκαν σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού.

Στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ γίνεται έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου