Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Λυτρωτής Τζούριτσιτς στο ΟΑΚΑ

 


Ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έβλεπε τη γκέλα να έρχεται, ο Τζούριτσιτς όμως σκόραρε στο 81′ και στο 88′ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 3-1.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και κατάφεραν όντως να το πετύχουν. Στο 10′, στην πρώτη τους καλή στιγμή, έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Μλαντένοβιτς που έκανε το γύρισμα και ο Τετέ σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Σε θεωρητικό επίπεδο το γρήγορο γκολ θα απλοποιούσε τα πράγματα για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, οι Σερραίοι όμως αντέδρασαν πολύ καλά: Ευκαιρία στο 13′ με το ωραίο σουτ του Στάικου που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και… 1-1 στο 15′ με κεφαλιά του Μπετανκόρ μετά τη σέντρα του Φαρές.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε άμεσα στην επίθεση με στόχο το δεύτερο γκολ αλλά ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το πλασέ του Μπακασέτα στο 19′ και αμέσως μετά είπε «όχι» και στον Τέτε, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους «πράσινους» να έχουν την υπεροχή και να ψάχνουν τον τρόπο για να σκοράρουν ξανά.

Κάτι, δηλαδή, που λίγο έλειψε να πετύχουν στο 39′ με τον Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ντάβιντσον και βγήκε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-1 και με μια φάση που προκάλεσε συζητήσεις, αφού στο 45’+4′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Βαγιαννίδη από τον Γκουγκεσασβίλι αλλά από το VAR τον κάλεσαν να ξαναδεί τη φάση και άλλαξε την απόφασή του.

Όπως και να έχει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο και όταν επέστρεψαν από αυτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, έχοντας φάσει στο 53′ με το συρτό σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι και καθαρό μυαλό, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε και το 1-1 να παραμένει. Το ενδεχόμενο της νέας γκέλας, επομένως, άρχισε να κερδίζει έδαφος, μέχρι που μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο και ανέλαβε ο Τζούριτσιτς…

Στο 81′ ο Σέρβος άσος με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 2-1 και στο 88′ με τρομερό σουτ έγραψε και το 3-1, σφραγίζοντας τη νίκη για τον Παναθηναϊκό που ανέβηκε στους 8 βαθμούς, στο -5 από την κορυφή.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ λ. τρ. Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου