Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης από τον ΟΗΕ: Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά και φτάσουμε στην επόμενη παγκόσμια κρίση

 


«Θα ήθελα να αρχίσω εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου στον γ.γ. του ΟΗΕ που έκανε πραγματικότητα αυτό το σύμφωνο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον.

«Όλοι μας οι οποίοι είμαστε εδώ απόψε αναγνωρίζουμε την ανάγκη επείγουσας ανάληψης δράσης για την βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια, την ειρήνη την κλιματική αλλαγή», είπε ακόμα.

«Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε μια συμφωνία κάτι που δεν ήταν απλό σε μια εποχή δυσπιστίας», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «το διακύβευμα είναι υψηλό όπως και οι παγκόσμιες απειλές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο παγκόσμιο κοινό καλό για την ανθρωπότητα που ξεπερνά τα κράτη. «Η γενιά που δημιούργησε τον ΟΗΕ μας άφησε ένα κληροδότημα. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά και φτάσουμε στην επόμενη παγκόσμια κρίση. Το Σύμφωνο για το Μέλλον είναι ένα σημείο παγκόσμιας συναίνεσης και ένα πρώτο βήμα απαραίτητο».

«Η Ελλάδα η οποία θα έχει την θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα επόμενα δυο χρόνια συμμετείχε ενεργά σε αυτή την διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα είναι καλό και μας αφορά η θαλάσσια ασφάλεια και η προστασία του πολιτισμού».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου