Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Πέτρος Παππάς: Ο Κασσελάκης απομακρύνθηκε με βίαιο τρόπο – Η βάση του κόμματος τον στηρίζει, θα επανεκλεγεί πανηγυρικά

 


Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», όπου συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανακοινώθηκε ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου.

Στην Κεντρική Επιτροπή, πέρασε με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για υποχρεωτική κατάθεση «πόθεν έσχες» από τους υποψηφίους προέδρους.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτόγνωρη», δήλωσε ο Παππάς. «Ο πρώην πρόεδρος απομακρύνθηκε με βίαιο τρόπο από μια Κεντρική Επιτροπή που δεν έχει πλέον νομιμοποίηση. Η πλειοψηφία των μελών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έπρεπε να παραμείνει. Η βάση του κόμματος στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη για να φέρει αλλαγή σε έναν αποτυχημένο οργανισμό. Η Κεντρική Επιτροπή προσπαθεί να θέσει εμπόδια στην υποψηφιότητά του, με το “πόθεν έσχες” να είναι άσχετο σε αυτή την περίπτωση».

Αναφερόμενος στην Ολγα Γεροβασίλη, ο Παππάς σχολίασε ότι η δήλωσή της πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει τον Κασσελάκη να έχει δεύτερη ευκαιρία είναι αδιανόητη.

Σε ερώτηση για τη στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στον Κασσελάκη, ο κ. Παππάς σημείωσε πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων αντιστέκεται με αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να επωφεληθεί από την ανανέωση χωρίς να ανησυχούν για την έλλειψη αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν άφησαν τον Κασσελάκη να ασκήσει πολιτική. Προσπάθησε να αναπτύξει ένα πρόγραμμα, αλλά αντί αυτού υπονομεύτηκε και αμφισβητήθηκε καθημερινά», ανέφερε.

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι ο Πολάκης κινήθηκε έντιμα όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να υπονομεύσει τον Κασσελάκη, αν και ο ίδιος δεν συμφωνεί με την πολιτική του κατεύθυνση.

Τέλος, εκτίμησε ότι ο Κασσελάκης θα επανεκλεγεί πανηγυρικά και θα καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη ριζική αναδιάρθρωση του κόμματος, με τα στελέχη που δημιούργησαν τα προβλήματα να αποχωρούν από μόνα τους.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου