Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Premier League: Στο 98′ η Μάντσεστερ Σίτι σώθηκε κόντρα στην Άρσεναλ και παρέμεινε 1η

 


Η Άρσεναλ, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Τροσάρ, ήταν μπροστά με 2-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι για την 5η αγωνιστική της Premier League και ετοιμαζόταν να την πιάσει στην κορυφή, στο 98′ όμως ο Στόουνς έκανε το 2-2 και έδωσε βαθμό στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η γηπεδούχος Σίτι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε ευκαιρία με τον Γκουντογκάν στα πρώτα λεπτά και τελικά στο 9′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το πλασέ του Χάαλαντ μετά την πάσα του Σαβίνιο. Ήταν το γκολ Νο100 για τον Νορβηγό με τους «Πολίτες» αλλά οι «Κανονιέρηδες» δεν πτοήθηκαν και στο 22′ με ωραίο σουτ του στόπερ Καλαφιόρι έκαναν το 1-1.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά στο 45′ έκανε και την ανατροπή, με τον Γκάμπριελ να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-2! Ένα γκολ, όμως, που οι Λονδρέζοι δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν αφού στο 45’+8′ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τροσάρ με 2η κίτρινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο σημείο να έχει και κατοχή μπάλας… 94% κάποια στιγμή, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να πλησιάσει στην ισοφάριση. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 1-2 θα παρέμενε και η Άρσεναλ θα έπιανε τη Μάντσεστερ Σίτι στην 1η θέση, είχαμε αλλαγή δεδομένων.

Στο 98′ ο Στόουνς από κοντά έκανε το 2-2 και χάρισε τον βαθμό στους γηπεδούχους που πήγαν στους 13 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να είναι στους 11.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου