Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

πιο φθηνή χώρα στον κόσμο για ξένους εργαζόμενους- Ένα γεύμα σε εστιατόριο κοστίζει μόλις 1,50 λίρες

 


Με το  κόστος ζωής στην Δύση να έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασία, πολλές χώρες είναι πρόσφορες για να ζήσει κάποιος ξένος  εξαιρετικά οικονομικά.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή γοητεία της Νοτιοανατολικής Ασίας με τα ταχέως αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα, το Βιετνάμ προσφέρει έναν συναρπαστικό συνδυασμό παλιού και νέου. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το νόστιμο street food, τις ζωντανές αγορές και τους φιλικούς ντόπιους, καθιστώντας το έναν ελκυστικό προορισμό για όσους αναζητούν μια οικονομικά προσιτή ζωή σε μια οικονομικά αποδοτική και πολιτιστικά πλούσια εμπειρία διαβίωσης.

Στην πραγματικότητα, πρόσφατη έρευνα του Expat Insider 2024 από την InterNations, που μίλησε με αποδήμους από χώρες σε όλο τον κόσμο και τους ζήτησε να κατατάξουν τη χώρα στην οποία ζουν με βάση διάφορους παράγοντες το Βιετνάμ κατέλαβε την πρώτη θέση ως η πιο προσιτή χώρα παγκοσμίως για του ξένους, αν και, όσον αφορά την ποιότητα ζωής, κατέλαβε την 40η θέση μεταξύ 53 προορισμών

Κατά την έρευνα, οι παράγοντες που βαθμολογήθηκαν από όσους  εργάζονται στο εξωτερικό αφορούσαν το κόστος ζωής, την ικανοποίηση από τα οικονομικά τους και το κατά πόσο μπορούσαν να ζήσουν μια άνετη ζωή με το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Όσοι ζουν στο Βιετνάμ έκαναν διθυραμβικές κριτικές με το 86%  να αξιολογούν θετικά το κόστος ζωής.

Ένας Αμερικανός που ζει στο Βιετνάμ δήλωσε: «Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό».

Το Numbeo, ο μεγαλύτερος δείκτης κόστους ζωής στον κόσμο, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο φθηνά είναι ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τον δείκτη:

  • Ένα γεύμα σε ένα «φθηνό» εστιατόριο θα σας κοστίσει 50.000 βιετναμέζικα ντονγκ, που ισοδυναμούν με μόλις 1,50 λίρες. Γεύμα τριών πιάτων για δυο σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας είναι περίπου 20,51 λίρες- 500.000 ντονγκ .
  • Μια διαδρομή με ταξί μήκους 1 χιλιομέτρου κοστίζει μόλις 15.000 ντονγκ, ή 46 πένες.
  • Το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης ανέρχεται σε περίπου 9 εκατομμύρια ντονγκ, ή 275 λίρες το μήνα.
  • Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στα προάστια κοστίζει μόλις 6 εκατομμύρια ντονγκ, ή 183 λίρες το μήνα.

Η οικονομική προσιτότητα είναι πιθανό να οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς του Βιετνάμ, με τον μέσο μηνιαίο μισθό  να είναι μόλις 300 λίρες.

Ωστόσο, ο μέσος μισθός των αλλοδαπών στο Βιετνάμ είναι περίπου 60.000 λίρες, γεγονός που υπό αυτές τις συνθήκες τους καθιστά «πλούσιους».

Ως οι 10 πιο προσιτές χώρες για να ζήσει κάποιος ξένος αναδείχτηκαν από την InterNations οι εξής

  1. Βιετνάμ
  2. Κολομβία
  3. Ινδονησία
  4. Παναμάς
  5. Φιλιππίνες
  6. Ινδία
  7. Μεξικό
  8. Ταϊλάνδη
  9. Βραζιλία
  10. Κίνα
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου