Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Beyonce στηρίζει την Κάμαλα Χάρις. «Είμαι εδώ ως μητέρα»

 


Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έλαβε την υποστήριξη και της Beyoncé, όπως είχε προαναγγελθεί σε μια συγκέντρωση στο Χιούστον την Παρασκευή.

«Δεν είμαι εδώ ως διασημότητα», είπε η Μπιγιόνσε στην εκδήλωση, επικεντρωμένη στα δικαιώματα των αμβλώσεων. «Δεν είμαι εδώ ως πολιτικός.

Είμαι εδώ ως μητέρα. Μια μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά μου και όλα μας τα παιδιά».

Παρουσίασε την κα Χάρις και έφυγε από τη σκηνή χωρίς τελικά να ερμηνεύσει τραγούδι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν στο Τέξας νωρίτερα και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο Μίτσιγκαν αρκετές ώρες αργότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ενώ βρισκόταν στο Τέξας, πέρασε τρεις ώρες ηχογραφώντας ένα επεισόδιο podcast με τον Τζο Ρόγκαν, σύμφωνα με στελέχη της εκστρατείας. Οι εκατομμύρια οπαδοί του Ρόγκαν είναι ο τύπος των νεαρών, ανδρών, ψηφοφόρων που στοχεύει ο κ. Τραμπ.

Ζήτησε συγγνώμη από το πλήθος στη συγκέντρωση του για την καθυστέρηση και είπε: «Σκέφτηκα ότι δεν θα σας πείραζε πολύ».

Η κα Χάρις ηχογράφησε επίσης ένα podcast την Παρασκευή στην Μπρενέ Μπράουν, μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χιούστον και ερευνήτρια.

Και οι δύο εκστρατείες ήταν επικεντρωμένες στη Βόρεια Καρολίνα και την Παρασκευή. Η Τζιλ Μπάιντεν, η πρώτη κυρία, έκανε εκστρατεία υπέρ της Κάμαλα Χάρις στο Φαγιέτβιλ και στο Κάρι, και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρωτοστάτησε σε μια εκδήλωση στη Σάρλοτ. Ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς του Οχάιο, αντιπρόεδρος του κ. Τραμπ, μίλησε κοντά στη στρατιωτική βάση στο Fort Liberty και παρευρέθηκε σε ένα δημαρχείο στο Monroe.

Ο Κυβερνήτης Τιμ Ουόλς της Μινεσότα, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις, πραγματοποίησε εκστρατεία σε όλη την ανατολική Πενσυλβάνια, επισκεπτόμενος έναν έρανο στη Φιλαδέλφεια.

Με 11 ημέρες να μένουν την ημέρα των εκλογών, η κούρσα μεταξύ των δύο εξελίσσεται σε θρίλερ. Η τελευταία δημοσκόπηση των New York Times/Siena College τους βρήκε ισόπαλους στο 48%.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου