Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ : «Στοχευμένα και αναλογικά» τα αντίποινα του Ισραήλ

 


Τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν ήταν στοχευμένα και αναλογικά» και  είχαν «πολλαπλούς στρατιωτικούς στόχους εκτός κατοικημένων περιοχών», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Αν και οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επίθεση, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ομάδα εθνικής ασφαλείας του εργάστηκαν με τους Ισραηλινούς  τις τελευταίες εβδομάδες για να ενθαρρύνουν την Ιερουσαλήμ «να εκτελέσει μια στοχευμένη και αναλογική απάντηση με χαμηλό κίνδυνο βλάβης των πολιτών».

«Αυτό φαίνεται να ήταν ακριβώς αυτό που συνέβη », είπε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν ενθάρρυνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «να σχεδιάσει μια απάντηση που θα χρησιμεύσει για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις κατά του Ισραήλ, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης. Αυτός είναι ο στόχος μας και ο στόχος του Ισραήλ», τόνισε ο αξιωματούχος.

«Εάν το Ιράν επιλέξει να απαντήσει, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να αμυνθούμε για άλλη μια φορά από οποιαδήποτε επίθεση», τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας την πρόσφατη ανάπτυξη συστοιχιών πυραυλικής άμυνας THAAD από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

«Αυτό θα πρέπει να είναι το τέλος της απευθείας ανταλλαγής πυρών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν», λέει ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές στον κόσμο ότι η απάντησή του έχει πλέον ολοκληρωθεί».

«Συνεπώς, θα καλέσουμε όλες τις χώρες επιρροής να πιέσουν το Ιράν να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτόν τον άμεσο κύκλο επιδρομών τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον παραμένει έτοιμη να ηγηθεί της προσπάθειας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και τη Γάζα, και έχει εντείνει αυτές τις προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου