Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Βόλος: Εκτονώθηκε η ένταση στο Κέντρο Κράτησης Νέων – Για έλλειψη ιατρικής περίθαλψης κάνουν λόγο οι κρατούμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

 


Λήξη συναγερμού στο Κέντρο Κράτησης Νέων στον Βόλο, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ εκτονώθηκε η εξέγερση των κρατουμένων που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (26/10) γύρω στις 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι φέρονται να έβαλαν φωτιά σε στρώματα και στον προαύλιο χώρο των φυλακών, προκαλώντας συνολικά 4 εστίες φωτιάς, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν σχεδόν άμεσα με την παρέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας.

«Καμία ιατρική φροντίδα και μέριμνα»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι κρατούμενοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θανάτου 21χρονου συγκρατούμενού τους, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει καμία ιατρική φροντίδα και μέριμνα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Αποτέλεσμα της έλλειψης αυτής, λένε, ήταν ο 21χρονος αν και διαμαρτυρόταν σχεδόν μια εβδομάδα για πόνους να μην εξεταστεί από γιατρό με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Μάλιστα, πριν εκτονωθεί η ένταση κυκλοφόρησε η πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε ότι οι κρατούμενοι θα προχωρούσαν σε απεργία πείνας με τα συγκεκριμένα αιτήματα,

Αναφορικά με το θάνατο του 21χρονου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την Τρίτη αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή ώστε να προσδιοριστούν τόσο τα αίτια όσο και η ώρα θανάτου του. Πάντως, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακή ανακοπή.

Δείτε σχετικό βίντεο

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου