Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Harrods ερευνούν αν το νυν προσωπικό εμπλέκεται στο σκάνδαλο Αλ Φαγιέντ – «Διευθυντής διάλεγε νεαρά κορίτσια για εκείνον»

 


Τα Harrods εξετάζουν αν κάποιο από τα σημερινά μέλη του προσωπικού τους εμπλέκεται στο σκάνδαλο του πρώην ιδιοκτήτη του καταστήματος, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο οποίος καταγγέλλεται ότι βίασε και επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες, πρώην υπαλλήλους.

Μια πρώην υπάλληλος του Harrods, μίλησε στο BBC News με το όνομα Τζέσικα και ανέφερε ότι ένας διευθυντής, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στο κατάστημα, δεν διερεύνησε την καταγγελία της για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Αλ Φαγιέντ.

Η υπάλληλος αυτή ισχυρίζεται ότι ο μεγιστάνας την έσπρωξε σε έναν τοίχο και της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2008, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.

Το κατάστημα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εσωτερική επανεξέταση, η οποία περιλαμβάνει «την εξέταση του κατά πόσον κάποιο σημερινό προσωπικό εμπλέκεται σε κάποια από τις καταγγελίες σε βάρος του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ είτε άμεσα είτε έμμεσα» και, μάλιστα, βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο Φαγιέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, κατηγορείται για πληθώρα βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων από πολλές γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν – πολλές από τις οποίες αισθάνονταν αδύναμες να καταγγείλουν τι είχε συμβεί μέχρι πρόσφατα.

«Με ανάγκασαν να υπογράψω συμφωνητικό εχεμύθειας»

Η Τζέσικα, που δεν είναι το πραγματικό της όνομα, δήλωσε ότι μετά τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε, πήγε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για να το καταγγείλει.

Όπως λέει ένιωθε τρομοκρατημένη για να περιγράψει με λεπτομέρειες πώς της είχε επιτεθεί ο Αλ Φαγιέντ, αλλά κατήγγειλε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένου ότι της έδινε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως λέει η πρώην εργαζόμενη στα Harrods, δεν είχε -και δεν έχει- αμφιβολία ότι όσοι ήταν παρόντες στην τότε συνάντηση κατάλαβαν ότι η καταγγελία της είχε σεξουαλικές αναφορές και ένας από τους ανθρώπους αυτούς, εξακολουθούσε να εργάζεται στο Harrods σε ανώτερο ρόλο.

Η Τζέσικα αισθάνθηκε ότι απειλήθηκε και αναγκάστηκε να υπογράψει ένα έγγραφο που πιστεύει ότι ήταν μια συμφωνία εχεμύθειας.

«Δεν υπήρξε κανένα σοκ, καμία ενσυναίσθηση… και έγινε πολύ σαφές ότι δεν επρόκειτο να μιλήσουν περαιτέρω για το θέμα» εξομολογείται.

Η Τζέσικα σκέφτεται να κινηθεί νομικά, αλλά δεν είχε μιλήσει ποτέ για τις εμπειρίες της μέχρι την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC για τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ την περασμένη εβδομάδα.

«Αισθάνομαι πολύ έντονα ότι οι άνθρωποι που διευκόλυναν τη δράση του πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο μιλάω τώρα γι’ αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπω ότι εξακολουθούν να εργάζονται είτε στην εταιρεία είτε σε άλλες εταιρείες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρέπει να είχαν πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε» τονίζει.

 «Ναι, προφανώς, ο Αλ Φαγιέντ έχει φύγει, αλλά το όνομά του μπορεί ακόμη να αμαυρωθεί γι’ αυτό που έκανε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους» προσθέτει η Τζέσικα.

«Διευθυντής στα Harrods διάλεγε νεαρά κορίτσια για τον Αλ Φαγιέντ»

Η Τζέσικα είπε επίσης ότι ένας διευθυντής στα Harrods «διάλεγε» νεαρά κορίτσια για τον Αλ Φαγιέντ και «διευκόλυνε» τη συμπεριφορά του απέναντί τους.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι και στη δική της περίπτωση έπαιξε ρόλο η διευθύντριά της.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Harrods έχουν δηλώσει «απολύτως συγκλονισμένοι» από τις καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγιέντ.

Όταν το BBC News έθεσε την ιστορία της Τζέσικα στο Harrods, το κατάστημα επιβεβαίωσε ότι υπήρχε εν εξελίξει εσωτερική επανεξέταση – αν και δεν είπε πότε είχε ξεκινήσει.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου