Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κινέζος πρέσβης: «Kανείς δεν θέλει να δει έναν άλλο εμπορικό πόλεμο μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας»

 


«Kανείς δεν θέλει να δει έναν άλλο εμπορικό πόλεμο μεταξύ της ΕΕ και του σημαντικού εμπορικού της εταίρου» τόνισε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, κατά την δεξίωση για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο απερχόμενος πρέσβης, έκανε λόγο για την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό που βιώνει με «ανεπανάληπτο» τρόπο η χώρα του, και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να  ανταποκριθεί στις ανησυχίες και να προχωρήσει στην ορθή επίλυση των διαφορών κυρίως για  τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα.

«Σίγουρα φέρνουμε νέο φως στην πρόοδο της Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Σιάο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ αποφάσισε τον  Ιούλιο να επιβάλει προσωρινούς δασμούς στην εισαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Πλακιωτάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Τραγάκης,  ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ , Γ. Μπουρνούς, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Φλαμπουράρης, οι επιχειρηματίες Δ.Κοπελούζος, Π.Συγγελίδης και Γ. Σπανός, και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου