Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη, για χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Στις 11 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι ποινές του.

«Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου», τόνισε ο Τραμπ βγαίνοντας από το δικαστήριο, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τέλους» εξαπολύοντας πυρά κατά της δικαστικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίστηκε άδικα.

Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία που είχε στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2016. Μάλιστα κάλυπτε τα ίχνη του σε επαγγελματικά αρχεία, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα τη στιγμή που επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Ομόφωνη καταδίκη

Μετά από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούταν ομοφωνία.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανεξερεύνητο έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμενόταν να ασκήσει έφεση.

Τι θα αντιμετωπίσει

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι που καταδικάζονται για αυτό το έγκλημα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή. Η φυλάκιση δεν θα τον εμποδίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το αξίωμα, αν κερδίσει.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου