Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Το νησί του Τσελεμεντέ είναι ο ιδανικός προορισμός των καλοφαγάδων

 


Η Σίφνος είναι ένα από τα αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο επιλέγουν για τις διακοπές τους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Πέρα από τη νησιώτικη γραφικότητά της, τους ρυθμούς της, αλλά και τις παραλίες της, η Σίφνος αποτελεί ιδανικό προορισμό και για όλους τους καλοφαγάδες του κόσμου.

Το νησί του Τσελεμεντέ, δεν θα μπορούσε να μην είναι το μέρος με το καλό φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις. Και για του λόγου το αληθές, τη Σίφνο ως γαστρονομικό προορισμό εκθείασαν πριν λίγο καιρό, το National Geographic και το Conde Nast Traveller. Μάλιστά, το τελευταίο χαρακτηρίζει το νησί ως το πιο «νόστιμο».

Και είναι ακριβώς έτσι. Αρκεί να δοκιμάσετε την παραδοσιακή αχνιστή ρεβυθάδα, βρασμένη σε πήλινη γάστρα και το τρυφερό και μελωμένο με κρασί αρνάκι μαστέλο, και θα καταλάβετε γιατί όλοι αποκαλούν τη Σίφνο «παράδεισο των καλοφαγάδων».

Οι φυσικές ομορφιές της Σίφνου

Όμως, δεν είναι μόνο, το φαγητό που κάνει το νησί να ξεχωρίζει. Οι γραφικοί οικισμοί με τα πάλλευκα δρομάκια και τους ασπρισμένους αρμούς, τα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σπίτια με τις χρωματιστές λεπτομέρειες από τα πορτοπαράθυρα και τις βουκαμβίλιες, οι χαρακτηριστικές νησιωτικές γωνιές της, συνθέτουν το πανέμορφο, φυσικό σκηνικό της Σίφνου. Από την Απολλωνία (πρωτεύουσα του νησιού) και το Κάστρο, μέχρι τον Αρτεμώνα (από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά) και τις Καμάρες (το λιμάνι του νησιού) θα ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της Σίφνου.

Το Κάστρο, η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού από τον 6ο-19ο αι., βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Σίφνου και είναι ένας από τους πιο γραφικούς και όμορφους οικισμούς της. Το νησί φημίζεται και για τις εκατοντάδες –πιο συγκεκριμένα 237– εκκλησίες και μοναστήρια που διαθέτει. Ξεχωρίζουν το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής, η Παναγία η Αγγελόκτιστη στην Καταβατή, το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Ψηλού, η Παναγία Ελεούσα στο Κάστρο, η Παναγία του Βουνού, το Μοναστήρι του Χρυσοστόμου στο Κάτω Πετάλι κ.ά.

Δείτε τις φωτογραφίες

Σίφνος
Σίφνος
Σίφνος
Σίφνος
Σίφνος
Σίφνος
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου