Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας: Διαμαρτυρία για την μείωση των εκλογικών τμημάτων

 


Για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων και για τον τρόπο πιστοποίησης των δικηγόρων που διορίσθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι διαμαρτύρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ σημειώνει:

«Ενόψει της διενέργειας των επικείμενων Ευρωεκλογών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει:

  1. Το υπουργείο Εσωτερικών μονομερώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή και διαβούλευση αποφάσισε τη μείωση των εκλογικών τμημάτων κατά 2818, αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων κάθε εκλογικού τμήματος κατά μ.ο. σε επτακόσιους (700) εκλογείς, θεωρώντας προφανώς δεδομένη τη μειωμένη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή.
  2. Το υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται, για να δικαιολογήσει την μείωση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, την ανάγκη μείωσης των εκλογικών δαπανών και κατ’ ανάγκη τον περιορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων, την ίδια στιγμή που καλεί τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες «να πληρώσουν τα σπασμένα» από το περιβόητο πλέον «email gate» (τόσο το πρόστιμο της ΑΠΔΠΧ όσο και τις τυχόν επιδικασθησόμενες δικαστικές αποζημιώσεις επί των αγωγών των αποδήμων Ελλήνων που έχουν προσφύγει στα διοικητικά Δικαστήρια)!
  3. Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει δυστυχώς να μην επιλύει το ζήτημα της μη προτεραιοποίησης από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου των δικηγόρων έναντι των δικαστικών υπαλλήλων παρά τις προβλέψεις του άρθρου 68 παρ. 3 του ΠΔ 26/2012, λόγω δε της μη σύμφωνης με το γράμμα της διάταξης ερμηνείας που υιοθετεί το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου πολλοί δικηγόροι μένουν αδιόριστοι. Για πρώτη φορά μάλιστα το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εξαίρεσε τους συνάδελφους δικηγόρους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές, γεγονός που καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης σχετικά.
  4. Επίσης, ο Άρειος Πάγος για πρώτη φορά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση πιστοποίησε μέσω του συστήματος Taxisnet και όχι μέσω του συστήματος Portal Olomeleia τους δικηγόρους που διορίσθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός αυτό και επισημαίνει ότι η κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση εγκυμονεί κινδύνους, καθόσον η φορολογική αρχή δεν διαθέτει τα εχέγγυα και τα εργαλεία για τον έλεγχο της κατάστασης εκάστου δικηγόρου (διαγραφή, συνταξιοδότηση, προσωρινή παύση κ.ο.κ.)».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου