Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Διαδηλώσεις για 3η συνεχόμενη νύχτα στη Γαλλία

 


Περίπου 4.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες για τρίτο συνεχόμενο βράδυ, στο κέντρο του Παρισιού για να καταγγείλουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι διαδηλωτές, νέοι στην πλειονότητά τους, ανέμιζαν σημαίες της Παλαιστίνης και φώναζαν συνθήματα όπως «ζήτω ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού», «αυτός δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία», «το Ισραήλ δολοφονεί τα παιδιά της Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, από τις 18:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας) «συγκεντρώθηκαν 4.500 άνθρωποι», οι οποίοι «διαλύθηκαν στις 23:30 (00:30)».

Άλλες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων έγιναν σε πόλεις όπως η Λίλη, με τη συμμετοχή περίπου 300 ανθρώπων. Στη Μασσαλία και στη Λιόν, οι δήμαρχοι ανακοίνωσαν πως θα έσβηναν τα φώτα στα δημοτικά κτίρια από τις 22:00 (23:00) για να αποτίσουν φόρο τιμής «στα θύματα στις τάξεις των αμάχων στη Γάζα».

«Ξεπεράστηκε το όριο της οργής»

«Ξεπεράστηκε το όριο της οργής του κόσμου επειδή ξεπεράσαμε το όριο της φρίκης» όταν έγινε ο βομβαρδισμός σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα με δεκάδες νεκρούς την Κυριακή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κενάν, ένας 26χρονος Παλαιστίνιος. «Ο κόσμος εξεγείρεται», καθώς ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακο οδεύει να συμπληρώσει οκτώ μήνες, πρόσθεσε.

Η Σαμιά, 33 ετών, πήγε στη διαδήλωση για πρώτη φορά. «Παραπάει, παρακολουθούμε να γίνεται γενοκτονία», εξήγησε. «Αυτό που έγινε την 7η Οκτωβρίου είναι φρικιαστικό, αλλά από την 7η Οκτωβρίου καθημερινά σκοτώνονται Παλαιστίνιοι», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου