Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Επιστρέφει η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τη μάχη της δεύτερης θέσης

 


Αισιοδοξία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου επικρατεί και πάλι στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ αποκτά δυναμική που αν συνεχιστεί μπορεί να το φέρει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νήμα της κάλπης.

Χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε ανοδική πορεία τον τελευταίο μήνα καθώς αύξησε κατά σχεδόν μία μονάδα τα ποσοστά του στην εκτίμηση ψήφου (12,9% έναντι 12%) σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε μικρότερη αύξηση (15,7% έναντι 15,4%) και πλέον η διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι κάτω από 3 ποσοστιαίες μονάδες κάτι που δείχνει ότι η δεύτερη θέση δεν αποκλείεται να κριθεί στον… τερματισμό.

Μάχη στήθος – με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση προβλέπει και η εταιρεία GPO στην τελευταία της έρευνα. Ειδικότερα εκτιμά τη διαφορά των δύο κομμάτων σε λιγότερο από τρεις μονάδες με την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζεται σε 15,8% και του ΠΑΣΟΚ σε 13,2%, με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Γλαβίνας: Αυξημένη συσπείρωση και περισσότερες εισροές

Την πίστη που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης εξέφρασε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας σε ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών που πραγματοποίησε μαζί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Δημήτρη Μάντζο και Μιχάλη Κατρίνη. «Έχουμε στοιχεία ότι θα ανατραπεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων, όπως η αυξημένη συσπείρωση και το θετικό ισοζύγιο εισροών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, εκτίμησε σε συνέντευξή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. «Πιστεύουμε ότι στην κάλπη της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στους κερδισμένους διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά τις δημοσκοπήσεις» είπε.

Δεν έχει κριθεί η δεύτερη θέση

Σημειώνεται και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεν προβάδισμα αλλά χωρίς να έχει «κλειδώσει» η δεύτερη θέση. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, ο οποίος ανέφερε προ ημερών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν πλεονέκτημα αλλά «δεν έχει κριθεί απόλυτα ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση». Υπογραμμίζεται ότι η Pulse στην τελευταία

μέτρησή της εκτίμησε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις 3,5 μονάδες με την ψαλίδα να έχει ανοίξει κατά μία μονάδα τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα, εκτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%. Ωστόσο στα σενάρια κατανομής της ψήφου των αναποφάσιστων εκτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 13,7% και 18,3% και το ΠΑΣΟΚ από 10,5% έως 14,5% κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανατροπής της κατάταξης το βράδυ των ευρωεκλογών.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου