Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Το συγκλονιστικό χωριό που περπάτησε ο Νίτσε

 


Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα, μεσαιωνικά χωριά της Γαλλίας που θυμίζει σκηνικό παραμυθιού. Ο λόγος για το Eze, στη γαλλική ριβιέρα που αποτέλεσε αγαπημένο καταφύγιο των Γουόλτ Ντίσνεϋ, αλλά και το Νίτσε.

Μάλιστα, ο γερμανός φιλόσοφος συνήθιζε να απολαμβάνει τις μεγάλες πεζοπορίες του στη Νίκαια, καταλήγοντας πάντα στο Eze. Προς τιμή του, δε, υπάρχει και το μονοπάτι του Νίτσε (Sentier de Nietzsche) που ξεκινάει από τη θάλασσα και φθάνει μέχρι την κορυφή του χωριού. Μία διαδομή που δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα αποτελεί πρόκληση να την ακολουθήσεις κι εσύ, αν ο δρόμος σε φέρει στη γαλλική ριβιέρα.

Το Eze είναι ένα μαγευτικό μέρος και οι βόλτες στα γραφικά στενά του, θα σας ενθουσιάσουν. Πέτρινα αρχοντικά, αυλές με πολύχρωμα κι ευωδιαστά λουλούδια, μικρά σοκάκια που οδηγούν σε γειτονιές και αξιοθέατα συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό του χωριού.

Το παλαιότερο κτίριο του χωριού είναι το Chapelle de la Sainte Croix, το οποίο χρονολογείται από το 1306 αι. Επίσης, σε διάσπαρτα σημεία θα αντικρίσετε περίτεχνα γυναικεία αγάλματα. Από τα αξιοθέατα που επιβάλλεται να δείτε στο Eze είναι το Jardin Exotique, που βρίσκεται φωλιασμένο σε βράχους, προσφέρει πανοραμική θέα στο Πριγκιπάτο, ενώ είναι γεμάτος από εξωτικά φυτά, που συνδυάζονται αρμονικά με αγάλματα και σιντριβάνια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εζ
Εζ
Εζ
Εζ
Εζ
Εζ
Εζ
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου