Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κρίση στην κυβέρνηση του Ισραήλ – Το κόμμα του Γκαντζ ζητά τη διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές

 


Διάλυση της Βουλής και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζητά το κόμμα του Μπένι Γκαντζ, υπουργού που συμμετέχει και στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, αποδεικνύοντας έτσι πως ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας περνά βαθιά κρίση. Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει, βέβαια, τους αριθμούς, για να παραμείνει στη θέση της, όμως η εικόνα που περνά προς τα έξω δεν είναι η καλύτερη.

Το κόμμα του Μπένι Γκαντζ είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη, απαιτώντας από τον Νετανιάχου να ανακοινώσει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας. Το κεντρώο κόμμα του Γκαντζ είχε απειλήσει να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έφτανε σε συμφωνία με την πλευρά των Παλαιστινίων για τη λήξη του πολέμου. Παρά την αποχώρηση, πάντως, το Λικούντ του Νετανιάχου και οι ακροδεξιοί του σύμμαχοι συνεχίζουν να έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή.

«Η 7η Οκτωβρίου είναι μια καταστροφή που απαιτεί από εμάς να επιστρέψουμε και να λάβουμε την εμπιστοσύνη του λαού, για να δημιουργήσουμε μια ευρεία και σταθερή κυβέρνηση ενότητας, που θα μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις στην ασφάλεια, την οικονομία και -πάνω απ’ όλα- στην ισραηλινή κοινωνία», ανέφερε σε δήλωσή της μια βουλευτής του κόμματος Γκαντζ, η οποία συνέχισε: «Η υποβολή του νομοσχεδίου τώρα θα μας επιτρέψει να το φέρουμε στην τρέχουσα νομοθετική περίοδο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου