Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ύπνος: «Aυτές είναι οι συμβουλές μου για να σταματήσετε το ροχαλητό» – Όσα αποκαλύπτει γιατρός

 


Η πραγματική λύση στο πρόβλημα του ροχαλητού δεν απέχει και πολύ, σύμφωνα με ειδικό ύπνου. Το ροχαλητό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας ή του συντρόφου σας. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να το περιορίσετε.

Οι απλές λύσεις που προτείνει ειδικός στον ύπνο για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

Το να φοράτε κάλτσες συμπίεσης, που ονομάζονται επίσης “κάλτσες πτήσης”, κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να αποτελέσει μια λύση για να σταματήσετε το ροχαλητό σας. «Ενώ μπορεί να είναι διαφορετικός τύπος κάλτσας από τις συνηθισμένες αθλητικές σας κάλτσες, η χρήση καλτσών πτήσης κατά τη διάρκεια της ημέρας – που θα αντικατασταθούν με ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες το βράδυ – μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο», δήλωσε ο Martin Seeley, Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός ύπνου στην εταιρεία στρωμάτων MattressNextDay.

Οι κάλτσες πτήσης

«Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κάλτσες πτήσης ή οι ιατρικές κάλτσες, που φοριούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, εμποδίζουν τη συσσώρευση υγρών – τα οποία μετακινούνται προς τα πάνω στο σώμα όταν το άτομο είναι ξαπλωμένο και μπορούν να προκαλέσουν ροχαλητό», συνέχισε ο Seeley. Ο Seeley αναφέρεται σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο που διεξήχθη το 2015.

«Η μελέτη διαπίστωσε ότι μέρος αυτού του υγρού “μετακινείται” προς την περιοχή του λαιμού ως αποτέλεσμα της βαρύτητας και αυτό, σε συνδυασμό με τη συμφόρηση που προκαλείται από την αλλεργική ρινίτιδα, μπορεί να προκαλέσει έντονο ροχαλητό στον ύπνο», εξήγησε ο Seeley.«Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι διακοπές στον ύπνο μειώθηκαν κατά το ήμισυ σε εκείνους φορούσαν αυτές τις κάλτσες», είπε ο Seeley.

Το αλκοόλ πριν από τον ύπνο

Ο Seeley ανέφερε επίσης ότι ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε το ροχαλητό είναι να μην καταναλώσετε ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο. «Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες στο λαιμό, κάτι που αφαιρεί την ακαμψία γύρω από τους αεραγωγούς», είπε ο ειδικός.

Η στάση ύπνου

Ο Seeley συνέστησε επίσης να κοιμάστε στο πλάι αντί ανάσκελα και να επιλέγετε υποαλλεργικά μαξιλάρια. «Τα υποαλλεργικά μαξιλάρια θα μειώσουν τον αριθμό των λεπτών σωματιδίων γύρω από τη μύτη και το στόμα σας», είπε.

Η άσκηση των 30 δευτερολέπτων

Επίσης, ο Dr. Seeley πρότεινε μια άσκηση 30 δευτερολέπτων πριν τον ύπνο για να αποφύγετε το ροχαλητό. Συμβούλεψε όσους ροχαλίζουν να κλείσουν το στόμα τους και να κουνήσουν τη γλώσσα τους προς μία κατεύθυνση 10 φορές, προς μια άλλη κατεύθυνση 10 φορές και στη συνέχεια προς μια τρίτη κατεύθυνση 10 φορές. Ανέφερε ότι όσοι ροχαλίζουν μπορούν να περιμένουν καλύτερο ύπνο μετά την άσκηση αυτή για τρία βράδια.

Οι κάλτσες συμπίεσης, που αναφέρθηκαν προηγουμένως για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ροχαλητού, έχουν γίνει δημοφιλείς για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αντιαισθητικών κιρσών.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου