Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Λε Πεν: Ο Μακρόν θέλει να εμπλακεί πλήρως στον πόλεμο στην Ουκρανία

 


Η επικεφαλής του Rassemblement National, Μαρίν Λε Πεν, κατηγόρησε την Πέμπτη τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει να «μπει σε πόλεμο με τη Ρωσία», αφού ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να επιτρέψει τη χρήση δυτικών όπλων για την «εξουδετέρωση» των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων.

Αυτό «θα ήταν ένα ακόμη βήμα επένδυσης σε αυτή τη σύγκρουση», το οποίο «θα δημιουργούσε έναν απολύτως τρομακτικό κίνδυνο για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας (και) για την ακεραιότητα του εδάφους μας», δήλωσε η ίδια στο Franceinfο.

«Όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία, είμαι κατά του να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος με όπλα που της έχουν παραδοθεί», τόνισε η Λεπέν, υπενθυμίζοντας παρεμπιπτόντως την υποστήριξή της στην «παράδοση αμυντικών όπλων στην Ουκρανία».

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς υποστήριξε επίσης ότι ο Μακρόν «προφανώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει» ότι το Παρίσι «πρόκειται να στείλει γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό» στην Ουκρανία, στην προκειμένη περίπτωση «εκπαιδευτές».

Η Λε Πεν εξέφρασε τη λύπη της για «ένα ακόμη ανησυχητικό βήμα», διότι κατά την άποψή της ήταν απαραίτητο να «παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια» στο Κίεβο «χωρίς να σταλούν στρατεύματα». Πιστεύοντας ότι «δεν θα υπάρξει στρατιωτική νίκη» στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, είπε ότι «ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί είναι η διαπραγμάτευση και η Ουκρανία να μπορέσει να το κάνει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου