Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Χαλκιδική: O δήμος Ιερισσού πανηγυρίζει για τις 17 γαλάζιες σημαίες – «Ύμνοι» για την Ουρανούπολη


 Στη δεύτερη θέση της λίστας του Condé Nast Traveller για τις πλέον καθαρές παραλίες στον κόσμο βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ η Κύπρος καταλαμβάνει τη 10η θέση.

Όσον αφορά την παραλία Καμπούδι της Ουρανούπολης όπου βρίσκεται στις καθαρότερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό και το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»,

οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι φορέων και ο Δήμος Αριστοτέλη, εκφράζουν την περηφάνεια τους για τις διακρίσεις των παραλιών της περιοχής

Το «Καμπούδι» που βραβεύεται για τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες του κάθε χρόνο από το 1951, βρίσκεται μάλιστα στην εισαγωγή του καταλόγου με τις βραβευμένες καθαρές παραλίες της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε έγγραφη δηλωσή του σημειώνει πως «ακόμα ένας διεθνής εκδοτικός οίκος, με τεράστιο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως, τόσο στις έντυπες εκδόσεις του, όσο και στο διαδίκτυο, επιλέγει να αναδείξει ένα τοπόσημο του Δήμου Αριστοτέλη, ως κορυφαίο της Ελλάδας και ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου! Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση – ακόμα μία – της εμπιστοσύνης που δείξαμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, επενδύοντας στην τουριστική ανάπτυξη, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την ίδια προσήλωση και υπερήφανοι φυσικά για ολόκληρη τη Χαλκιδική, που με 104 Γαλάζιες Σημαίες είναι ο πρώτος νομός σε όλη την Ελλάδα, με 17 εξ` αυτών να κοσμούν τον Δήμο Αριστοτέλη.»

Για την ιστορία, το φετινό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για τις πιο καθαρές παραλίες, ανέδειξε την Ελλάδα με 625 βραβευμένες ακτές πίσω από την Ισπανία (639), ανάμεσα σε 53 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου